Кметът на силистренската община Ситово Сезгин Алиибрям подписа два договора с Министерството на регионалното развитие и благоустройство за финансиране на инфраструктурни проекти. За това съобщи той в профила си във Фейсбук. Споразуменията предвиждат асфалтиране на общински път и изграждане на фотоволтаични централи върху покривите на детските и учебните заведения.
Първият проект е за реконструкция на пътя, свързващ общините Ситово и Главиница. Той е с дължина малко над 6 километра. Целта на проекта е възстановяване и подобряване на транспортно–експлоатационните качества на пътната настилка. То ще осигури условия за безопасност на движението на пътуващите и добро отводняване на пътния участък.
Другият проект предвижда изграждане на фотоволтаични инсталации за производство и съхранение на електрическа енергия. Те ще бъдат монтирани върху покривите на сградите на детски градини и училища в общината. Това ще допринесе за енергийната независимост на учебните заведения, ще намали разходите за електроенергия и ще е стъпка към по-чиста околна среда.
Очаква се строителните дейности по двата проекта да започнат в близките месеци.