Нека направим всичко възможно, за да дадем пълноправен живот през призмата на взаимното опознаване, приемане и уважение, каза Георг Георгиев (ГЕРБ-СДС) в декларация от името на парламентарната група във връзка с годишнината от масовото изтребление на арменците. По думите му през 2015 г. 43-тото Народно събрание прие решение, с което призна масовото изтребление на арменците в Османската империя през 1915 г. – 19122 г. и обяви 24 април за ден на памет на неговите жертви.
Георгиев посочи, че нашият народ, в духа на изконната българска толерантност и съпричастност към други етноси и религии, е спомогнал над 70 000 арменци да бъдат спасени и да намерят своята втора родина. Той отбеляза, че днес светът е изправен пред нерешени проблемни предизвикателства – хуманитарните трагедии в Украйна и в Близкия изток. Георгиев уточни, че те са свързани с живота и бъдещето на милиони хора и е още по належащо, почитайки паметта на жертвите, да осъзнаем, че правото на живот, уважението и справедливостта са най-висшата ценност. На всяко от човешките права съответства и отговорност – да се зачита правото на другите, а когато взаимното пазим правата си, ние сме и солидарни, добави той. 
Днешният ден фокусира вниманието ни към един важен и трагичен урок от историята, но даващ ни и знание как бихме могли да се справяме в бъдеще с подобни заплахи, допълни Георгиев. Той изтъкна, че толерантността, милостта и съпричастността винаги и във всички култури са били критерии за висотата на човешкото поведение. Въпреки всички трудности тук, ние сме позволявали религиозни войни на основата на верски различия, добави депутатът и уточни, че нашата национална традиция на уважение към различните ни задължава да продължим активно да се противопоставяме на антисемитизма, ксенофобията, расовата дискриминация, религиозната нетърпимост и всички други съвременни форми на дискриминация.