Народното събрание ще обсъди днес на второ четене промени в Закона за българите, живеещи извън Република България. Това е първа точка в гласуваната от депутатите програма на парламента за тази седмица.
Сред включените точки в дневния ред е второто четене на промени в Гражданския процесуален кодекс и в Наказателния кодекс.   
Първа точка в програмата за четвъртък е второто четене на промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, както и в Закона за енергетиката. В дневния ред за този ден е включен проект на решение за подкрепа на предложената от Министерския съвет актуализирана Пътна карта за климатична неутралност на Република България.
В петък се предвижда парламентът да обсъди на второ четене изменения в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България и ратификация на международен договор за Изменение и допълнение № 2 на международен договор (LOA) BU-D-SAB „Самолети F-16 Block 70 и свързана с тях поддръжка“ (F-16 Block 70 aircraft and associated support) по програмата на САЩ за чуждестранни военни продажби (Foreign Military Sales-FMS). Предвиден е и парламентарен контрол.
В началото на заседанието прозвучаха декларации от парламентарни групи, с които почетоха паметта на жертвите от масовото изтребление над арменците в Османската империя.