Концерт само с премиерни произведения е подготвила Симфониета Враца заедно с гост-солистите тази вечер, съобщиха от културната институция. За първи път в света ще бъде изпълнена транскрипцията за флейта и маримба на Концерта за флейта и арфа в до мажор, KV 299 от Волфганг Амадеус Моцарт. Премиерни за Враца ще са и другите две произведения - “Sol per te mio dolce amore” из операта „Орландо“, RV 728 от Антонио Вивалди и ария “Infelice”, MWV H4 от Феликс Менделсон.
В концерта „Обрати“ публиката ще има удоволствието да чуе Василена Серафимова на маримба и сопраното Ина Кънчева. Диригенти на различните части на концерта ще са Никола Петров и директорът на Симфониетата Христо Павлов, който ще се изяви и като флейтист.
„За мен е дебют с това произведение на Менделсон, от много години мечтая да го изпълня и се радвам, че ще го направим с маестрото и със Симфониета – Враца", каза за БТА сопраното Ина Кънчева, допълвайки, че през ноември отново ще пее арията, този път в Китай.
„Мисля, че са много хубави послания, които отправяме с този концерт, защото и Моцарт, и Менделсон, и Вивалди - минат ли през душата на човека - това винаги е едно извисяване“, добави Ина Кънчева.