Централната избирателна комисия (ЦИК) няма да приема на 3 и 5 май документи за регистрация на кандидатски листи за членове на Европейския парламент от Република България, както и допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни 2024 г. Това съобщиха от пресцентъра на ЦИК.
От 25 април ЦИК започва да приема документи за регистрация на инициативни комитети за издигане на независими кандидати за членове на Европейския парламент от Република България. Крайният срок за приемане на документи е 29 април.
Документи за регистрация на кандидатски листи за членове на Европейския парламент от Република България ЦИК започва да приема също от 25 април, като крайният срок за приемане на документи е 7 май.
От 25 април ЦИК започва да приема документи за допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни. Крайният срок за приемане на документи е 8 май.
Приемане на документите ще се извършва в сградата на Народното събрание, пл. „Княз Александър І“ № 1, във фоайето, вход „Ларго“, като с оглед предстоящите празнични и почивни дни Централната избирателна комисия ще приема документи на 1, 2, 4 и 6 май от 9:30 ч. до 17:00 ч. На 3 и 5 май ЦИК няма да приема документи. 
На брифинг по-рано днес заместник-председателят на ЦИК Росица Матева посочи, че вчера са били подадени документите на един инициативен комитет.