Студенти от Националната художествена академия представят проектите си за кукления спектакъл „Снежанка и седемте джуджета“. Изложбата ще бъде бъде открита на 27 април в Столичния куклен театър на „Гурко“ 14, съобщават от театъра.
Откриването ще се състои непосредствено преди началото на представлението на Славчо Маленов – режисьор, Силва Бъчварова и Васил Рокоманов – кукли и сценография.
Това е втори съвместен проект на театъра и художествената академия, в който театърът предоставя възможност на младите творци да предложат дизайн за плакат на премиерно заглавие. След това един от всички предложени става официален плакат на съответната постановка. И този път в инициативата се включиха студенти от специалността „Плакат и визуална комуникация“, които под ръководството на доц. д-р Георги Павлов, представиха 19 проекта.
„За нас беше изключително труден и отговорен процес при избора на проекта, който ще използваме като официален плакат на спектакъла. Заедно с режисьора и сценографите на постановката се спряхме на предложението на Зорница Йовева. Благодарим на доц. д-р Георги Павлов, както и на всички студенти, които взеха участие и вложиха много труд  и креативност в разработките си“, казва Иван Райков, директор на СКТ. 
/ДД