Община Бургас ще пристъпи към процедура за подписване на споразумение за сътрудничество със стария град на Братислава - Старе место. Предложението за побратимяване на Бургас със словашката столица бе подкрепено днес на сесия на Общинския съвет.
Предварително е обсъдено в детайли и одобрено от администрациите на двата града установяване на приятелски връзки и подписване на споразумение за сътрудничество в области като икономика, туризъм, социална политика и др.
Между Бургас и Братислава съществуват множество прилики и съответно потенциал за партньорство, особено в посока установяване на транспортни връзки с голям потенциал и задълбочаване на икономическите взаимоотношения. Представители на бизнеса от двата града също заявяват интерес към реализирането на общи проекти, посочи кметът на Бургас.
През май предстои посещение на представителна делегация от централната столична община Старе Место в Бургас. В нея ще бъдат включени висши представители на администрацията. Това е отлична възможност за подписване на споразумението, каза кметът на Бургас Димитър Николов.