Ученици „превземат“ сцената на Камерна опера - Благоевград в мюзикъла на Филип Павлов „Класният се жени“, чиято премиера е тази вечер в залата на операта в Благоевград. 
Либретото е на Любомир Пеевски.
Това е един вълнуващ проект, който съвпадна с моето желание и с това на режисьора Георги Динев, с когото правихме „Царицата на чардаша“, разказа за БТА директорът на Камерна опера - Благоевград Лина Ангелова. „Класният се жени“ е вълнуващо заглавие за най-прекрасната възраст, а аз изчаквах момента, в който да намеря съмишленика, с когото да поставим началото, допълни Лина Ангелова. 
Сцената е оживена от младежи от различни гимназии и средни училища в Благоевград, които трескаво се подготвят за тазвечерната премиера. Сред тях са възпитаници на Националната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ (бивша Солунска), На езиковата и математическа гимназия в града и на още три от средните училища в Благоевград. Част от тях са възпитаници и на музикално училище „Престо“ в областния център, разказа още Ангелова. 
За избора на младежи, които да влязат в поверените им за мюзикъла роли, Камерна опера-Благоевград проведе кастинг. Много лесно ги избрахме, талантът не пита с какво се занимаваш, той си стои вътре в човека и го кара да се развива и да работи, разказа за БТА режисьорът на мюзикъла Георги Динев. Лесната част е изборът, но след нея идва трудната – учениците да се превърнат в истински артисти, които да застанат на сцената редом до солистите на Камерна опера. Това начинание дава възможност да се влее млада кръв в операта в Благоевград, допълни той. 
Натоварихме ги с репетиционен процес като за професионални артисти, но те се държаха много достойно и го издържаха много добре, посочи режисьорът пред БТА. Макар че режисьорът проявява строгост на моменти, изисквайки да се държат като професионални артисти, за младите хора репетициите са били второ училище, разказа Георги Динев, като думите му бяха потвърдени от младежите, които скупчени, като голямо семейство, каквото вече се определят след седмиците прекарани в операта.
Голяма част от тях не знаят колко са талантливи, но възрастта не им позволява да дадат шанс на всичките си таланти, каза още Георги Динев и посочи всеки един от младите артисти на сцената, изтъквайки тяхната интуиция и различни дарби. Именно покрай различните таланти се променя леко и сценария, разказа екипът на операта. 
Смятам, че като Камерна опера ние имаме много важна мисия – да възпитаваме младата публика, да имаме подходящи за тях заглавия, както за най-малките, така и за по-големите. С голям интерес заглавието вече се продава, представяте ли си какво вълнение е, когато деца играят за деца, посочи директорът на операта в Благоевград. Общо взето се формира едно младо общество около Камерна опера – Благоевград, допълни режисьорът Георги Динев и посочи, че младежите се забавлява, допълват със свои идеи. „Това означава, че част от целта е постигната и за мен удоволствието е голямо. Сега, аз не им показвам много, тя публиката ще им го покаже“, каза още Динев. 
„Те още не са усетили големия „наркотик“ на сцената, когато публиката е долу и вълнението от това. Моят син, когато беше на тяхната възраст, свири един концерт и каза, че ще стане пианист и стана. Те още не са усетили адреналина“, разказа маестро Красимир Топалов. 
В представлението участват солистите на Камерна опера - Благоевград: Денис Бояджиев, който влиза в ролята на класният ръководител на 12 „б“, Димитрина Кечеджиева, която пресъздава образа на годеницата, Венера Мелеки – една от ученичките, влюбена в учителя и Юрий Николов в ролята на директора на училището. 
Образът ми е отрицателен, да не говорим, че е събирателен за един „малък човек“, като искам да покажа на обществото, че да си учител трябва да си много сърцат, разказа Димитрина Кечеджиева за своята роля. Положителен образ играе Венела Мелеки, която режисьорът Георги Динев описа като хамелеон, заради умението ѝ да се въплъщава в различни роли. Много подкрепа и насоки младите артисти – ученици получават от своя класен в мюзикъла, и наставник в репетиционния процес – Денис Бояджиев. 
Сценографията и костюмите за мюзикъла за дело на Яна Дворецка и асистента Илия Гълъбов. Хореографията е на Силвана Ханджийска, музикална подготовка – Милена Томанова. Концертмайстор е Стоил Богданов.