Театрално студио "Артистик" от Силистра спечели голямата награда на 18-ото издание на Националния фестивал за детско-юношеското театрално творчество "Малкият принц" във Велико Търново. Това съобщиха за БТА от студиото.
Младите таланти и техният ръководител Христо Христов спечелиха високото отличие за спектакъла си "Балкански пътешественик" във възрастовата група до 14 години. Спектакълът е по едноименната пиеса на Янко Митев. Режисьор е Христо Христов, а сценографията и куклите са дело на силистренската художничка Елена Маркарян.
Журито, председателствано от актрисата Йоана Буковска-Давидова, с членове Стефка Златкова и Антони Цонев, са оценили високо таланта и труда на актьорите, както и оригиналния подход на постановката. Театрално студио "Артистик" получи и Награда за поддържаща мъжка роля за Ивайло Димитров, който блесна в ролята на Граф Дракула.
Миналата година младите театрали от Силистра спечелиха голямата награда на фестивала във възрастовата група до 19 години с постановката си „Полет над кукувиче гнездо“.