Върховният административен съд потвърди окончателно резултатите от местните избори в община Ветово, отхвърляйки като последна инстанция жалбата срещу решението на Общинската избирателна комисия на кандидата от Коалиция от партии „Левицата“ Антоанета Йонкова. Магистратите потвърдиха предишното решение на Административния съд в Русе, което според тях е било напълно правилно.
Делото бе образувано, след като на изборите през октомври миналата година КП „Левицата“ получава един мандат и той се заема от кандидата Георги Димитров, получил 104 преференции. Йонкова не е избрана за общински съветник поради недостатъчен брой преференции в нейна полза, независимо от факта, че е била водач на листата. Тя е получила 21 преференции в лично качество и 61 преференции като водач на листа или общо 82  преференции. 
Недоволна от решението на ОИК, Антоанета Йонкова е упражнила правото си на обжалване като кандидат за общински съветник в лично качество, като твърди за нарушения при отчитане на резултатите. Съдът обаче не открива такива нередности. От представените по делото протоколи на секционните комисии се установява, че нито един от тях не е подписан с възражение от член на комисията или с особено мнение. При прилагането на нормативно установения метод на Хеър-Ниймаер за разпределяне на мандатите също няма грешки. Най-големият остатък (0,41699), аналогично на същия, установен официално (0,41764), е за „БСП за България“ и експертизата достига до същото подреждане на кандидатите по преференции, което е и официално обявеното.