За трети път троянката Христина Банева раздава безплатно плодни дръвчета на деца от общината, разказа тя за БТА. Банева е нарекла кампанията си „Различното наследство“.
За днешната си инициатива е подготвила 39 ябълкови, орехови, сливови, вишневи и дюлеви дръвчета, които раздава безплатно на всички желаещи деца. Растенията закупува сама или получава като дарения.
Децата могат да дойдат с родителите си на нейните кампании, да си вземат овощни дръвчета и, след като го засадят, да берат плодове. Всяко дръвче носи табелка с името на детето, което ще го посади. По този начин то ще има специално отношение към растението и ще полага повече грижи, смята тя.
„Основният ми подтик за тази кампания е да помогна да възпитаме децата си в различно отношение към света около себе си – да пазим, за градим и да даваме“, каза Христина Банева.
До момента тя е носила дръвчета на място на всеки желаещ. Днес за пръв път ги раздава на място, под парк „Къпинчо“ в Троян, непосредствено до терена на доброволците от инициативата „Капачки за бъдеще“.