Близо 400 кандидат-студенти се явиха на предварителния изпит по биология, който се проведе днес в Тракийски университет в Стара Загора. Това съобщиха от пресцентъра на висшето учебно заведение.
Кандидат-студентите бяха разпределени в седем големи зали, а изпитният вариант е изтеглен от младеж от Стара Загора. Всички явили се на предварителния изпит разполагаха с два часа и тридесет минути за решаване на въпросите.
Оценката от изпита по биология е вход за специалностите: "Медицина"; "Ветеринарна медицина"; "Лекарски асистент"; "Кинезитерапия"; "Медицинска сестра"; "Акушерка"; "Социални дейности"; "Рехабилитатор"; "Медицински лаборант"; "Помощник-фармацевт"; "Медицинска козметика"; "Медицински оптик"; "Протезист, ортезист и ортопедист"; "Зооинженерство"; "Агрономство (Полевъдство)"; "Агрономство (Етерично-маслени култури)"; "Екология и опазване на околната среда"; "Рибовъдство и аквакултура" и "Аграрно инженерство".
Следващият предварителен изпит ще бъде по химия и ще се проведе утре, 21 април. В него желание да участват са заявили близо 300 души.
Кандидат-студентите могат да заявят участие в изпита по биология в рамките на редовния кандидатстудентски прием на 24 юни. Приемането на документи за кандидатстване в Тракийски университет ще се осъществи в периода 3-21 юни.
БТА припомня, че през новата академична година Тракийски университет ще разкрие Факултет по дигитални и зелени технологии. През 2023 година в старозагорското висши училище своето обучение започнаха над 2000 са новозаписани студенти.