Недоразумение е да се свежда изборът до 10 човека. Има много хора, които заслужават да са на тази позиция, каза Тошко Тодоров, заместник-председател на Сметната палата, след като се срещна с държавния глава във връзка с процедурата за назначаване на служебен министър-председател. Той излезе от президентството заедно с Горица Грънчарова-Кожарева, която също е заместник-председател на Сметната палата.
Според Тодоров той и Грънчарова не са най-подходящите хора за позицията служебен премиер. Двамата в момента сме подложени на невероятно напрежение, коментира Тодоров. "Виждате какви недоразумения стават. Ние не сме най-подготвените хора за тази позиция. Ние сме финансисти, работили в нашите сфери, а сега трябва да присъстваме тук по силата на позициите, които заемаме", заяви Тодоров. 
БТА припомня, че държавният глава Румен Радев продължава втори ден срещите си с посочените в чл. 99, ал. 5 от Конституцията във връзка с процедурата за назначаване на служебен министър-председател. Вчера Радев се срещна с председателя на 49-ото Народно събрание Росен Желязков, управителя на БНБ Димитър Радев и председателя на Сметната палата Димитър Главчев.