С 42 гласа „за“ и 5 „въздържал се“ Общинският съвет прие предложението да се допълни Годишната програма за управление и разпореждане с имотите общинска собственост с два терена с обща площ близо 200 декара, върху които сдружение „ФК Дунав от Русе“ обяви инвестиционно намерение да изгради нов стадион и футболен тренировъчен комплекс за широко обществено ползване. Те влизат в съответния раздел на „Обектите от първостепенно общинско значение“. Както стана ясно обаче, какво точно ще бъде изградено върху двата съседни парцела зад „Метро“, ще бъде предмет на доста следващи дебати.
Съветниците бяха единодушни, че нямат право да подрязват крилата на младежите, подели тази инициатива, както и че градът има нужда от нов стадион, отговарящ на стандартите на УЕФА. Споровете бяха насочени към това как да се оползотвори най-добре този терен, който може да приюти не само стадион, но и други спортни сгради, панаирно градче и други. Посочено бе, че трябва да се търси обща концепция с развитието и на парк „Приста“.
 Градският стадион заедно с „Ялта“ е 74 дка. Стадион „Локомотив“ с цялата база е 50 дка. Стадион „Дунав“ с цялата база е 34 дка, посочи съветникът от ГЕРБ Иван Иванов. Елеонора Николова поиска да се мисли и за нов терен за индустриален парк, тъй като капацитетът на сегашния е отдавна изчерпан. А Алисе Муртезова поиска от администрацията ясен отговор планира ли се финансово участие на Общината в този проект.
„Днес решаваме да започнем развитие на града на запад със зона за обществено предназначение, включваща и стадион. И да, заявявам изрично, че за каквото е необходимо да се изгради, трябва да участва и Общината“, заяви в отговор кметът Пенчо Милков. Той сподели, че има вече заявка от фирма, която за нейна сметка да направи проектирането и изготвянето на количествената сметка. Освен стадион там може да се построят и зала за лека атлетика, палати за провеждане на изложения и други сгради с обществено предназначение. 
Нов индустриален парк ще бъде изграден от „Тракия икономическа зона“ в съседство с настоящия. Важно е да спрем да трупаме индустрии в града. Те трябва да бъдат както прави Пловдив - в малките общини около големия център, посочи Милков.