Общинските съветници във Велико Търново приеха предложение за нова структура на общинската администрация. На днешното заседание на Общинския съвет беше прието предложението на кмета Даниел Панов за нова структура в управленския му екип, която ще включва петима заместник-кметове, 11 дирекции, с обща численост на служителите -297 щатни бройки, разпределени в дирекции, отдели и населени места.
Заместник-кметовете ще са с ресори- „Финанси и стопански дейности“, „Стратегическо, териториално и инвестиционно планиране и контрол“, „Социални политики и образование“, „Спорт, младежки дейности, туризъм и демографски политики“ и „Култура и недвижимо културно-историческо наследство“.
Кметът Даниел Панов обоснова предложението за новата общинска структура с мотивите, че досегашното разпределение на ресорите между трима негови заместници трябва да бъде преразгледано предвид предизвикателствата през идните години в различните сектори на обществения живот и утвърждаването на Велико Търново като историческа и духовна столица на България.  
При гласуването съветниците не приеха предложението на групата на ПП“Възраждане“ броят на заместник-кметовете да бъде редуциран до четирима. На днешното заседание беше решено да бъде увеличено трудовото възнаграждение на кметовете на кметства в общината, съобразно броя на жителите в тях след последното преброяване.