На 4 април в Изложбена зала 3 на Музея на хумора и сатирата ще бъде представена стихосбирката на Калоян Христов „Апология на сетивността“. Това съобщават от културната институция на своята Фейсбук страница. 
Водещ на литературния разговор ще бъде Иван Христов, създател на платформата за култура https://tetradkata.com. Стихосбирката е на издателство „Знаци“, посочват още от Музея на хумора и сатирата. 
Специални гости на събитието ще бъдат музикантите Цветомир Цанков и Огнян Тюлюмбаков, които ще представят музикални интерпретации към поезията на Калоян Христов. Актьорите Виктория Василева и Павел Кинчев също ще вземат участие в представянето, допълват организаторите.
БТА припомня, че същия ден на 4 април в Залата на жирафите в Музея на хумора и сатирата в Габрово издателят инж. диз. Бистра Шишкова ще представи книгата „Български продуктов дизайн 2000/2022“ и ще се проведе дискусия на тема „Бъдещето на гората и вторият живот на дървесината“. В дискусията ще участват председателят на Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП) проф. д-р Васил Живков, доц. д-р  Георги Костов, преподавател в Лесотехническия университет и председател на УС на Северноцентрално държавно предприятие (СЦДП), инж. Георги Недков, директор на СЦДП - Габрово, и инж. Петър Дишков, представител на „Кроношпан България“ ЕООД - дружество, което оползотворява отпадна дървесина.