Волейболният отбор на „Дунав“ направи отличен сезон с дубъл - шампион и носител на купата във Висшата лига. Така тимът си осигури промоция в елита, но след този успех въпросите като че ли са повече от отговорите. За развоя на сезона „Утро“ разговаря с капитана на дунавци Ангел Павлов.

- Ангеле, като се обърнеш назад, какво ти идва наум?
- Титлата във второто ниво може да не е най-грандиозният успех, но направихме нещо невероятно - 25 победи в 25 официални срещи! Не допуснахме нито една загуба, което ме кара да мисля, че едва ли има друг отбор с такава статистика. За мене това е невероятно постижение, което ще остане в историята. Като капитан бе изключителна чест да съм част от този поход. Младите състезатели израснаха. Не мога да отлича някого, важното е да продължават по същия път, а и да си вярват повече. Радвам се, че всички в отбора показаха професионализъм и себераздаване.
- Не е тайна, че русенци обичат волейбола. Какво бе усещането, особено във финалния мач реванш срещу „Миньор“?
- Атмосферата в залата беше страхотна през целия сезон, посещаемостта беше добра, дори когато играехме срещу по-непретенциозни отбори. Върхът наистина беше в мача срещу перничани. Да играеш пред 1000 наелектризирани фенове е голяма тръпка. Вярвам и съм сигурен, че феновете ще ни подкрепят и в елита. Може да звучи като клише, но заедно винаги ще бъдем по-силни.
- Дотук всичко хубаво, но участие в Суперлигата е голяма хапка. Чували сме за колосални бюджети в повечето клубове, например - в бургаските, „Монтана“, дори в по-малките градове. Все пак само с потупване по рамото и благодарствени адреси няма как да стане. Мислиш ли, че ВК „Дунав“ може да бъде подсигурен този път във финансов план?
- Няма какво да се лъжем - макар че станахме шампиони във Висшата лига, за да сме равностоен отбор в елита ще ни трябват не само характер, воля и трудолюбие. Със сигурност ще се нуждаем от няколко класни попълнения. Естествено, привличането на такива волейболисти минава през стабилно финансиране.
- Какви средства ще са необходими за стабилен отбор в Суперлигата?
- За да се мерим с другите тимове дори от средата  на таблицата, бюджетът клони към 500 000-600 000 лева. Не го казвам наизуст, просто имам информация от разговори с колеги от други отбори. А и не е публична тайна с какво разполагат тези тимове.
- Как могат да се набавят тези средства?
- Силно се надявам да намерим още спонсори, готови да бъдат част от нашето волейболно семейство. Дано срещнем разбиране и подкрепа от русенския бизнес.
- Дано! Желаем ви успех и нека наистина да се радваме наесен на отбор в Суперлигата!
- Благодаря!