Волейболистите на „Дунав“ са на крачка от шампионската титла във Висшата лига и промоция в елита. В първия мач от финалния плейоф срещу „Миньор“ в Перник русенският отбор победи домакините с 3:1 /25:15, 23:25, 25:22, 25:21/.
Реваншът в Русе ще е днес от 17 часа. По наредба дунавци ще са първенци, дори ако загубят втория двубой с 2:3.
„Беше труден мач. Защо разликата в точките е толкова малка? Защото играхме срещу много мотивиран отбор, напрежението също беше налице. Искам да поздравя момчетата, че показаха характер пред темпераментна публика. Да подценим съперника в Русе? Изключено! Стигнахме дотук и нямаме право да се излагаме пред нашите фенове. В четвъртък дадох почивка на момчета, а вчера сутринта минаха през фитнеса, а следобед тренираха“, коментира за „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Красимир Миронов. 
А ръководството на клуба съобщи за „Утро“, че се работи по специална организация за днешния двубой.
„Залата в Перник побира 1400 зрители, а на трибуните бяха поне 1200. Повечето бяха ученици. Искаме и ние да зарадваме нашата публика. Първо, входът ще е свободен. Ще има дефиле на мажоретки, както и аниматор, който да забавлява публиката. Подготвили сме и рекламни материали. Нека да стане голям спортен празник, а накрая - и зрители, и волейболисти да се радват на титлата“, каза за „Утро“ членът на УС на клуба Валери Андреев.
„Дунав“ в Перник: Йоан Кайряков, Алекс Николов, Владимир Христов, Александър Станев, Ангел Павлов, Христо Костов, Атанас Митев.