Волейболистите на „Дунав“ ще играят днес срещу „Миньор“ /Перник/ първия си мач от финалния плейоф във Висшата лига. Реваншът в Русе ще е в събота от 17 часа, а победителят в дуела ще заслужи място в Суперлигата. Преди отпътуването на отбора вчера „Утро“ разговаря със старши треньора Красимир Миронов.

- Г-н Миронов, тимът на „Миньор“ се оказа малко изненадващ финалист. Другият ви евентуален съперник щеше да е „Етрополе“. Кой от двата отбора предпочитахте на финалната права?
- Нищо не зависеше от нас, така че нямах предпочитания.
- И все пак, ако сравните класата на „Етрополе“ и „Миньор“, кой от двата отбора изглежда по-костеливият орех?
- Етрополци разполагат с по-добри възможности като индивидуалности. Волейболът обаче е колективен спорт, така че развоят на един мач зависи от отборните действия.
- Що за отбор е „Миньор“?
- Щом стигна дотук, значи не е за подценяване. Ние победихме миньорци на два пъти през сезона - и за купата, а за първенство. Мачът днес обаче ще е по-различен.
- Кое е по-различното?
- В психологията. Който издържи на напрежението, ще си проправи пътя към победата. Ние свикнахме да играем такива мачове, особено в двубоите за купата, така че се надявам отново да бъдем на ниво като характери, борбеност и психическа устойчивост.
- Имате ли проблеми с комплектоването на състава?
- Не, всички момчета са здрави.
- „Дунав“ отново се изправя пред възможността да се върне в елита. Как гледате на тази перспектива?
- Нека първо да свършим работата си с „Миньор“.
- Вашият клуб стои в плановете на общината за субсидии от 70 000 лева. Какво представляват тези средства за отбор, който може да играе в най-високото ниво на българския волейбол?
- Нямам коментар по темата. Сами знаете, че заради финансови проблеми веднъж вече се отказахме от участие в Суперлигата. Точно сега не искам да разсъждавам публично по този въпрос.