Волейболистите на „Дунав“ направиха решителна крачка към финалния дуел в първенството на Висшата лига след победа с 3:0 в първия мач от полуфиналните плейофи като гости на „Звездец“ /Горна Малина/. Русенският отбор бе затруднен само в първия гейм, спечелен „на ръба“ с 25:23. Превъзходството в останалите две части бе красноречиво - 25:20, 25:14.
„Влязохме в мача малко колебливо. С малки изключения съм доволен от показаното“, коментира за „Утро“ старши треньорът на тима Красимир Миронов.
Реваншът срещу „Звездец“ ще е на 13 март от 18 часа. Понеже е повече от ясно, че „Дунав“ ще играе на финала, възниква въпросът с кой съперник ще се срещне - „Етрополе“ или „Миньор“ /Перник/. Етрополчани взеха първия мач в другия полуфинал с 3:1.
Първият двубой за титлата ще се играе на 20 март. Реваншът ще е 23 март. Тъй като имат право на избор, дунавци със сигурност ще предпочетат да започнат с гостуване.
Както „Утро“ писа, победителят ще влезе директно в Суперлигата. Вторият по сила тим ще се срещне в бараж с предпоследния отбор от елита.