Парламентът ни е джунгла. Потресени сме. Това заявиха отличниците от видинската гимназия "Цар Симеон Велики", след като изгледаха на живо скандалите в пленарна зала.
Само преди месец децата били в Страсбург, за да наблюдават работата на евродепутатите, пише „Стандарт“. "Няма нищо общо, тук си крещят и си играят на таблетите по време на дискусиите", възмущаваха се учениците пред школския директор Венцислав Станев. Те се стъписаха, когато ГЕРБерката Светлана Дукова викна на зам.-шефката Мая Манолова: "Я млъкни, ма!". Преди това пък хлапаците се дивяха дали атакист си е пил хапчетата. "Госпожо, защо се обиждат и излизат от залата, когато си поискат", запита 16-годишната Мира учителката си по история Ирена Гъркова. "Жалка картинка", отсече 17-годишният Николай. И без колебание писа минус слаб 2 на избраниците. Те пък от своя страна се опитваха да се харесат на малките, като започваха пледоариите си с "Мили деца" или с "Уважаеми ученици".

Малко преди крясъците на Светлана Дукова бъдещите абитуриенти станаха свидетели как председателят на парламента Михаил Миков изгони от залата колегата й Георги Андонов. Депутатът от ГЕРБ апострофира няколко пъти атакиста Десислав Чуколов.

Възпитаниците на "Цар Симеон Велики" запитаха и шефа на Народното събрание защо депутатите се държат толкова невъзпитано. Като техен съгражданин Миков бе повече от откровен и призна, че вероятно част от колегите му така възприемат институцията Народно събрание. И че поведението на всеки избраник е индивидуално. На излизане учениците получиха за спомен документалния филм "Вяра и държавност" за Антим I. Децата през цялото време не спираха да питат как е възможно парламентаристите ни да говорят, без да се изслушват внимателно. И дори да стоят по банките с подпрени крака. Това не си го позволяваме никога в час, неуважение е към изпитвания и към преподавателя, дадоха пример учениците.