Българската парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Росен Желязков, която е на официално посещение в Република Азербайджан, пристигна в сградата на Милли Меджлиса (азербайджанския парламент).
По-рано днес Желязков и водената от него делегация отдадоха почит пред паметта на националния лидер Гейдар Алиев в Алеята на честта. Положен беше и венец в Алеята на мъчениците.
Преди това председателят на Народното събрание се срещна с президента на Република Азербайджан Илхам Алиев. Азербайджан е ключов партньор за България в усилията ѝ за подобряване на енергийната сигурност и постигане на енергийна диверсификация в нашия регион и Европа, заяви Желязков.
В състава на българската делегация са народните представители от Групата за приятелство България – Азербайджан Десислава Трифонова (ПГ на ГЕРБ-СДС), председателят на Групата за приятелство България – Азербайджан Хамид Хамид (ПГ на ДПС) и депутатите Ангел Георгиев (ПГ „Възраждане“), Драгомир Стойнев (ПГ „БСП за България“ и член на Групата за приятелство) и Тошко Йорданов (ПГ „Има такъв народ“).