Робин Худ среща Джон Уик в боен клуб в Мумбай в екшън трилърd „Мънкимен“. В главната роля влиза номинираният за „Оскар“ Дев Пател („Беднякът милионер“, „Лъв: Стъпки към дома“), който прави своя режисьорски дебют с тази продукция. Премиерата е на 5 април, съобщават от „Форум филм“.
По думите им в „Мънкимен“ се сблъскваме със стремежа на един човек да отмъсти на корумпираните лидери, убили майка му, които продължават системно да тормозят бедните и безправните, за да задоволят собствените си интереси. Вдъхновен от легендата за Хануман – икона, олицетворяваща силата и смелостта, героят Кид – анонимен млад мъж, изкарва прехраната си в подземен боен клуб, където вечер след вечер, носейки маска на горила, е пребиван почти до смърт от по-популярни бойци за пари. След години на потискане на гнева си той открива начин да проникне в затворения кръг на зловещия елит на града. Докато травмата от детството му кипи, мистериозно белязаните му ръце отприщват експлозивно отмъщение и е време за разплата с хората, които са му отнели всичко.
„Трейлърът впечатлява не само с интензивност и брутален екшън, но и с доза хумор, към която предразполага свежата смесица от модерна западна и индийска култура. Видеото загатва за комплексната социална динамика, която се преплита с действието в изпълнения с драматизъм и виртуозно изпипани бойни сцени филм, като същевременно засилва очакванията на публиката“, коментират от „Форум филм“.
Сред продуцентите са Дев Пател, носителят на „Оскар“ Джордан Пийл и Базил Иваник. Филмът е по идея на Дев Пател, който е и сценарист, заедно с Пол Ангунавела и Джон Коли. Актьорският състав включва още Шарлто Копли, Питобаш, Випин Шарма, Сикандар Кер, Собита Дхулипала, Ашвини Калсекар, Адити Калкунте и Макаранд Дешпанде.
/ДД