Дванадесетото издание на поредицата дискусии “Философски вечери в Библиотеката“ беше на тема "Жени във философията". Събитието беше организирано от издателска къща КХ – Критика и Хуманизъм, по концепция на Антоанета Колева и Стилиян Йотов, заедно с Библиотеката на "Гьоте институт" в България.
Както писа БТА, идеята на организаторите за този разговор е  да поставят началото на по-ярко осветяване на интелектуалното наследство на жените в така наречения канон на философията, но и на хуманитаристиката като цяло.
Участници в дискусията бяха Антоанета Колева – директор на издателство “Критика и хуманизъм‘‘, Паула Ангелова – доктор по философия и сътрудник на издателска къща “Критика и Хуманизъм”, Миглена Николчина - български литературен критик, феминист и психоаналитик, Светлана Събева - преподавател в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски“, понастоящем директор на Институт по социоанализа и Ива Манова от Института по философия и социология към (БАН), която е и хоноруван преподавател в Югозападен университет "Неофит Рилски", гр. Благоевград. Модератор на събитието беше Стилиян Йотов - професор и университетски преподавател по социална философия и история на философията.
Ива Манова от БАН започна с представяне на най-новия брой на онлайн списанието Nota Bene с тема на броя “Жени философи“. В него са поместени 9 статии за жени-философки, като една от тях е за Енхедуана - принцеса и жрица, живяла в Древна Месопотамия около 3000 г. пр. Хр. и считана за първият известен автор в света. 
“Този обзор на “Жените във философията” завършва по подобаващ начин, защото последната статия в броя е посветена на учителка по философия Екатерина Папазова”, коментира Ива Манова. Според нея, ако до момента в учебниците по история на философията имената на тези авторки отсъстват, то причина за това не е липсата на жени философи, а може би мотивите са други. По думите ѝ може би е време да се помисли за един нов разказ на историята на философията.
Паула Ангелова направи преглед на биографията на Едит Щайн и нейната трагична съдба и подчерта оригиналния ѝ принос, изразен особено в съвременен контекст, в съвременната психология и психопатология, който днес става все по-актуален, т.е. ние можем да видим практическите аспекти на тази феноменология. 
Светлана Събева разказа на присъстващите за своето запознанство с живота и творчеството на философката Хана Арент. “Любовта и чуждостта са всъщност двете основни екзистенциални изпитания, с които започва Арентовия живот на германска еврейка, мислителка, които ще я отведат до тази, в която се е превърнала за нас. Според мен те са в основата на драмата на нейния живот, на нейното философско мислене и нейното философско откритие‘‘, коментира преподавателката.
Литературният критик Миглена Николчина разказа за творчеството на Юлия Кръстева. По време на своя разказ тя отбеляза и някои важни моменти, свързани с борбата на жените за равноправие, за първите изборни права, които се дават на жените. Тя загатна и темите за хомосексуалността и намесата на жените в политиката.
Директорката на издателство “Критика и хуманизъм‘‘ Антоанета Колева запозна публиката с  Джудит Бътлър. Тя акцентира върху последната, единадесета книга на философката – “Силата на ненасилието‘‘.  Колева постави темата за навлизането на понятието “джендър‘‘ в българския език и възприемането му в обществото чрез книгата на Бътлър, със заглавие (б.а. - в превод на български) “Безпокойствата около родовия пол‘‘. Директорката на издателска къща “Критика и хуманизъм‘‘ се опита да обясни и проследи как Джудит Бътлър възприема дефиницията на понятието за пола в определението му за “пърформанс”. Тя обърна внимание и на друг аспект в нейните изследвания - линията на внимателността и чувствителността към уязвимостта и травмируемостта на човешкото същество. Антоанета Колева припомни важен цитат от авторката на книгата за ненасилието, който подкрепя принципите на нейното творчество, а именно: “Насилието може да бъде спряно не чрез друго насилие, а чрез агресивно ненасилие’’.
В края на дискусията бе отделено време, в което присъстващите  имаха възможност да задават въпроси към дискутиращите специалисти. Сред присъстващите в публиката беше и Красимира Даскалова - български историк и професор в Софийския университет, която също успя да вземе участие в разговора.
Издателска къща КХ – Критика и Хуманизъм е независимо издателство със специализация в областта на съвременните хуманитарни и социални науки, с академични консултанти в България, Европа и Америка. Това е единственият български член на Международния алианс на независимите издатели – организация, която обединява повече от 750 издатели от цял свят.