За пета поредна година се провежда инициативата „Бебешки ДНК пакет“ в рамките на кампанията за насърчаване на раждаемостта у нас „Направи го сега“, съобщиха организаторите на кампанията. Общо 25 от регистриралите се бъдещи родители получиха всичко необходимо за така важната първа година от израстването на техните деца, обявиха от „Направи го сега“ и уточниха, че двойките имена се теглят на случаен принцип чрез софтуер, специално изготвен за кампанията.
Един пакет е около 8000 лв. и освен храни, дрехи, пелени, количка, играчки, козметика, перилни препарати, мокри кърпи, вода, шишета, стерилизатор, залъгалки, включва и бамбукови съдове за хранене, пробиотици, инхалатор, килимче за игра, смарт термометър, чувалче за спане, персонализиран спален комплект и други подаръци. Така подкрепата възлиза на обща стойност от 200 000 лева, отчетоха организаторите и обърнаха внимание, че всички тези подаръци се предоставят безвъзмездно от дарителите на каузата. „Тази година в инициативата се включиха и нови дарители, благодарение на които, освен броят на пакетите, се увеличи и разнообразието от продукти за всяко семейство“, посочиха от „Направи го сега“. 
Телевизионните продуценти Иван Христов и Андрей Арнаудов са инициатори на емблематичния жребий, който беше излъчен днес в социалните мрежи. Идеята на организаторите е да помагат на семействата в България, които очакват дете, като осигуряват пълна материална подкрепа за първите 12 месеца след раждането.
„Щастливи сме, че можем да помогнем на повече хора и да облекчим значително бюджета им. Но още по-щастливи и благодарни сме от факта, че срещнахме единодушие в партньорите ни, предоставящи продуктите за „Бебешките ДНК пакети“. Тяхната безусловна подкрепа през тези години ни кара да вярваме все повече, че даваме добър пример и вървим във вярната посока с кампанията „Направи го сега“, каза съоснователят на Движение за национална кауза (ДНК) Андрей Арнаудов.
Семействата, които софтуерът изтегли тази година, са жители както на големите градове като София, Пловдив, Бургас и Варна, така и на по-малки населени места като Казанлък, Шумен, Белене, Враца, Асеновград, Велико Търново, Благоевград и село Златина.
„До момента сме помогнали на общо 111 деца, за всяко от които е помислено до най-малкия детайл – относно размери, удобство и функционалност на предоставената помощ. Щастливи сме, че има и други хора, освен нас, за които демографията е голямата тема на една нация“, допълни Иван Христов, съосновател на ДНК.
От 1 февруари 2024 г. е отворена регистрацията за деветото издание на кампанията „Направи го сега“, в което могат да се включат всички двойки, регистрирайки бременност с бебета, заченати през 2024 година. При попълването на регистрационните полета желаещите да участват могат да споделят своята лична история и да изберат дали желаят да участват в инициативата за спечелване на „Бебешки ДНК пакет" или да се регистрират само за да подкрепят каузата за повече бебета в България.
Българската телеграфна агенция е сред партньорите на кампанията. В края на май агенцията подписа договор за медийно партньорство със сдружение ДНК и платформата Bulgaria wants you. Това партньорство допринася за съдържанието на две от рубриките на БТА - „Бебе навреме“ и „БГ Свят“.