Пожелавам си всичко това, което човек може да иска - да има помощта на Бога и да свърши това, което мисията му е отредила. Това каза пред БТА художникът Кирил Гогов. Днес той празнува своите 80 години. Но това е едва двадесетият му рожден ден на точната дата. Посрещна го в Осоговската планина.
„Тук съм добре, защото планината ми е убежището, в което душата ми е в хармония. Градът вече е опасен за душата“, казва той. По думите му в планината нещата са по-различни, може би и по-сурови. „И нещата, които трябва да се правят, не са тези, които цивилизационният модел поддържа от събуждането до вечерта“, разказва художникът.
„Пожелавам на всеки да има този релакс и дълго, дълго, дълго да бъде в него“, казва той. За него планината е убежище, в което има повече хоризонт и повече конкретност и яснота. 
Кирил Гогов е роден на 29 февруари 1944 година в град Кюстендил. Завършил е Художествената академия – София със специалност приложна графика при проф. Александър Поплилов. Автор е на пощенски марки, на гербовете на Бургас, Кюстендил, Плевен, Белоградчик, Сандански, Правец и с. Гюешево, Кюстендилско, на оригинални шрифтове, плакати. Кирил Гогов е един от авторите на герба на Република България. Той е художник-дизайнер на държавните платежни парични средства, емисии в периода 1996 – 2002.
Сред проектите му е също „Кирилската азбука - новата азбука на Европейския съюз". Проф. Гогов е и автор на националното лого за Европейска година на междукултурния диалог през 2008 година. Автор е и на логото на Зоологическата градина в София. Професор е в катедра „Книга и печатна графика“ при Националната художествена академия.