Спортната инициатива за любителите на планинските спортове "Купа Трети март" ще се състои на 4 март край връх "Бузлуджа". Това съобщават организаторите в официалната фейсбук страница на събитието. 
Поводът е Националният празник на Република България. Предвидени са занимания за всички възрасти като планинско бягане, скороходно изкачване, щафетни игри за цялото семейство, отборни игри, товрчески занимания, ски и сноуборд. Събитието е с конкурсен характер и има награден фонд, а организаторите са осигурили още сувенири за спомен за всички участници, топъл чай и почерпка. За участниците в игрите има осигурен и топъл обяд. Записването за участие и получаването на състезателен номер за различните дисциплини ще става на място, а сборният пункт е на Крънската бара, откъдето ще започне изкачването на върха. Има и осигурен транспорт за всички, които искат да се включат в игрите на Бузлуджа, а разписанието предстои да бъде публикувано в страницата на събитието. 
Участието в инициативата е безплатно, а всички желаещи могат да попълнят онлайн формуляр. 
Както БТА информира, инициативата "Купа Трети март" е организирана последно през 2015 година, а тази година млади казанлъчани са решили да я възродят. Те се надяват повече хора да отбележат Националния празник по нетрадиционен начин сред природата. Организаторите планират и други подобни инициативи през годината, а целта им е това отново да се превърне в традиция за жителите на Казанлък и региона.