Множество заплахи са отправяни към един голям кръг публично известни лица. Информацията е от последните дни, включително и от последната седмица, две. Това каза директорът на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) главен комисар Явор Серафимов по повод заплахите срещу съдия Владислава Цариградска и други публични лица. „Считаме, че всички тези сигнали се подават от едно и също лице. Имаме достатъчно предположение, че това лице е с псевдоним Червеният пират", посочи Серафимов и допълни, че лицето е български гражданин, който живее скитнически начин на живот. 
Считаме, че скоро ще бъде открито това лице, коментира гл. комисар Серафимов и уточни, че лицето се издирва. Той каза още, че по почерка в заплахите е установено, че лицето е отправяло последните заплахи към съдия Цариградска, както и заплахите назад във времето, сред които тези към вицепремиера Мария Габриел и към училища. По думите на директора на ГДБОП става въпрос за психически неуравновесен човек, който следейки новините и публично известни събития намира по някакъв начин вариант да изписва заплахи.
По случая с Мартин Божанов, известен с прякора Нотариуса, Явор Серафимов посочи, че по досъдебното производство вече е изискана информация от прокуратурата дали той е бил сътрудник на ГДБОП. Той уточни, че няма хипотеза в закона, която да дава право да се разкрият данните дали Божанов е бил сътрудник на МВР. 
През периода февруари-март 2022 г. в ГДБОП срещу Божанов са постъпили общо пет сигнала. Първо са постъпили в МВР, тогава министър е Бойко Рашков, заяви Серафимов и допълни, че след МВР сигналите са насочени за извършване на проверка в ГДБОП. Той поясни и откъде идват сигналите - един сигнал е от Антикорупционния фонд, три от сигналите са от Адриана Симеонова, бившата съпруга на Мартин Божанов, а един сигнал е от Евгени Симеонов, настоящ съпруг на Симеонова. По думите му най-общо сигналите са за търговия с влияние, имотни престъпления и престъпления срещу личността, тоест принуди и заплахи.
И по петте сигнала е извършена обстойна проверка. Всички събрани материали, обобщени в справка, са предоставени на Софийска градска прокуратура, каза още директорът на ГДБОП. Той обясни, че по време на проверката е установена принуда спрямо съдия Цариградска. Основното престъпно деяние, което сме установили, по отношение на Божанов, това са т нар. имотни измами, коментира Серафимов.
Ние не сме работили по магистрати, тъй като ГДБОП няма право да работи по магистрати. Единствено Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) имат право да се занимават с корупция в съдебната система, отговори той на въпроса стигнали ли са до имена на магистрати в тяхната проверка. Да, стигнахме до имена. Немалко имена, които се споменават в сведенията. Има повече от трима прокурори и съдии, които се споменават в сведенията, които са дали подателите на сигналите и разпитаните в тази връзка други лица. В сигналите се твърди за добрите познанства на Мартин Божанов с тези лица, което е подпомагало изходът на делата, допълни Серафимов.
Абсолютно е възможно Мартин Божанов да е имал контакти в ГДБОП, но нямаме данни да е изтичала такава информация, коментира директорът на службата. 
По случая с Петър Петров – Еврото, Явор Серафимов каза, че през ноември 2021 г. е получен сигнал от Антикорупционния фонд, в който са посочени данни, касаещи обвързаността на бивши и настоящи служители на МВР с охранителната фирма „Делта гард“. Този сигнал бих го определил като многопластов с различни сюжети вътре в него, посочи той и уточни, че един от сюжетите е историята около Илия Златанов. Има многопластова престъпна дейност според нас, каза още директорът на ГДБОП и поясни, че тази дейност се изразява в търговия с влияние. 
По този случай са установени имена на магистрати. Споменати са може би пак са трима- четирима- петима човека, които са в съдебната система и са в много добри отношения с Еврото, отговори той на въпроса установени ли са имена на магистрати в рамките на проверката на ГДБОП. Те са на различни нива – от районна през градска прокуратура, дори специализираната, която към този момент е съществувала, каза още Серафимов. Публични известни станаха някои снимки за посещението на Борислав Сарафов в този клуб. Считам, че този клуб е посещаван от много хора, каза той в отговор на въпрос стигнала ли е проверката до по-високи нива в прокуратурата. 
Пред ГДБОП Петър Петров се е явил като свидетел и е дал сведения. Той твърди, че благодарение на неговите юридически способности хората го търсят, за да им оказва юридическа помощ, каза Явор Серафимов. Признава, че се познава с Илия Златанов, че той е бил при него в клуба „Осемте джуджета“, но естествено няма как да каже, че е имал възможности да влияе в съдебната система, коментира той. Проверката е изпратена във Върховната касационна прокуратура през януари 2022 г., обяви директорът на службата и допълни, че няма информация какво е последвало по проверката. 
Нямам информация лицето да не е сред живите. Това, което знаем е, че се предполага, че е жив. Предполага се, че е напуснал територията на страната. Знае се, че не я е напуснал по легалния начин. Най-вероятно я е напуснал с фалшиви документи, отговори Серафимов на въпроса дали Петър Петров е между живите. Предполагаме, че е в съседна държава, на Баланите, каза още той.
По думите му според ГДБОП няма връзка между клуба „SS“ и клуба „Осемте джуджета“. Единствената връзка между двете групи е лицето Любена Петрова, съпругата на Петър Петров, която е имала бизнес начинания с Мартин Божанов, посочи Серафимов.