За пета година Мартенски базар подкрепя кучетата от общинския приют в Търговище. На щанда на централната улица в града Йоанна Драгнева – председател на фондация „Нов старт за животните в нужда“, посреща купувачите, дошли, за да да си купят мартеничка с кауза.
Драгнева каза за БТА, че базарът преминава с интерес. „Тук сме вече пета поредна година, хората ни познават и знаят каузата. Срещаме подкрепа и разбиране. Получаваме я и от млади хора, което е най-хубаво!“.
Още в началото на базара щандът е посетен от възпитаници на Професионалнта гимназия по икономическа информатика "Джон Атанасов" в Търговище, които са предоставили свои ръчно изработени мартеници в подкрепа на кучетата от общинския приют в града. Дарени са над 500 броя червено-бели символи на пробуждането на природата. Йоанна Драгнева отбеляза, че младите хора и техните преподаватели не за пръв път се включват в инициативи на фондацията. Те помагат и като застават в свободното си време зад щанда, за да продават мартеници с кауза.
В подкрепа на четириногите от общинския приют в Търговище мартенички са изпратили и деца от 2“б“ клас от 145-о Основно училище "Симеон Радев" в София.
За да привличат клиенти и за да напомнят за инициативата, организаторите предлагат превърналите се в любими мартенички-кученца на цена от 20 лв. И както в природата, и тук кученцата са различни на цвят - бяло, кафяво, черно, сиво и бежово.
Събраните от базара средства ще бъдат използвани за нуждите на животните от приюта.
БТА припомня, че през миналата година мартенският базар в подкрепа на животните от приюта събра над 3000 лева.