Полицията в Разград санкционира 16 абитуриенти за безотговорното им поведение на пътя, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Илияна Георгиева. 
Служители на Районно управление - Разград засичат вчера по обяд по улица „Дунав“ колона от 12 автомобила, чиито водачи „надуват“ клаксони и вдигат шум. След установяването им, те са глобени с актове за нарушение. Всички са ученици в Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици „Екзарх Йосиф“. 
Малко преди това по улица „Камчия“ в Разград от служители на „Пътна полиция“ са установени два автомобила „БМВ“, шофирани от двама 18-годишни възпитаници на Професионалната гимназия по икономика „Робер Шуман“. Колите са временно спрени от движение до отстраняване на техническия им проблем – липсващи елементи от шумозаглушителните системи. Водачите са санкционирани за нарушения. Глобен е и пътник в единия от автомобилите, който висял опасно през шибидаха на колата. Служителите на „Пътна полиция“ засекли и 18-годишна водачка на „Фолксваген Голф“, която използвала клаксон по бул. „Априлско въстание“, без обстоятелствата да го налагат. Ученичката от Езиковата гимназия е санкционирана с фиш за нарушение.
Проведени са срещи с директорите на съответните учебни заведения в Разград. Проверките ще продължат, като ще бъдат използвани и необозначени служебни автомобили, и снимков материал, посочват от Областната дирекция на МВР. От там призовават абитуриентите да показват радостта и вълнението си от предстоящото завършване, но разумно, без да застрашават своя собствен живот и този на другите. „Наблюдават се автомобили, през чиито странични прозорци висят момичета и момчета, буквално без да се държат никъде, хванали смартфони и заети със селфита. Вчера установените нарушители бяха 16. Дано утре да са по-малко или въобще да няма“, заявяват от полицейската дирекция. Оттам допълват, че работата на полицията не е „да стъжни” бала на абитуриентите, а да ги опази живи и здрави.
За безотговорно поведение на пътя миналата година също имаше глобени абитуриенти в Разград.