Тридесет и три деца са отличени на осмото издание на областния конкурс за рецитал „За да я има България“, организиран от Община Добрич. За това съобщиха от местната администрация и поясниха, че поради големия интерес за втора година конкурсът се реализира на два етапа. 
В първия желаещите трябваше да изпратят свое видео, а вторият се състои от рецитиране в зала пред жури и публика. Вторият етап от конкурса се проведе в Огледална зала „Нели Божкова“ през почивните дни. До него бяха допуснати 71 деца, като на място се явиха 69. Общо изпратилите свои записи за участие са 582 деца. 
Завидно сценично поведение демонстрираха децата от област Добрич при  рецитиране на творби, свързани с историята, националните герои и красотата на Отечеството. Заслужени аплодисменти следваха всяко изпълнение на талантливите деца.
Участниците бяха оценявани от тричленно жури с председател актьорът от Драматичен театър „Йордан Йовков“ Красимир Демиров, а членове бяха актрисите Татяна Христова и Мила Боянова, съответно от ДТ „Йордан Йовков“ и Държавен куклен театър „Дора Габе“. 
Тържествената церемония по награждаването ще се състои на 11 март в Голямата заседателна зала на Община град Добрич.
Най-много деца са участвали през 2020 г., отчитат от местната администрация. Тогава в него се включват 632 деца. В V и VI издания, когато поради пандемичната обстановка конкурсът се провежда само чрез любителски видеа, участниците са съответно 481 и 566. През миналата година участници са били 545 деца.