Огнеборец от Русе, който почивал в хотел в Плиска, спасил комплекса от опожаряване, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен. 
В 10:30 часа на 25 февруари е подаден сигнал за пожар в котелното помещение на хотела. Към адреса е насочен противопожарен екип на пожарната в Нови пазар. След пристигане на място станало ясно, че пламъците са ликвидирани от водач на специален автомобил и пожарникар от Русе, почиващ в хотела. 
Опушени са около 60 кв. м стени, унищожени са два бойлера, буферен съд, пелетен котел и помпени групи. Пожарът, който възникнал след техническа неизправност в котелно помещение, е погасен с помощта на 300 л. вода. Хотелът бил спасен от опожаряване.
Ликвидиран е пожар в сухи треви на бул.“ Ришки проход“, в който са спасени овощна градина 20 декара, четири сгради, 6 пчелни кошера и един лек автомобил. Както БТА информира в петък, огнеборци гасят пожар в района на Шуменското езеро.
Пожарникари от Нови пазар в неделя са реагирали на сигнал за закъсало дете в асансьор на ул.“ Патриарх Евтимий“ в града. Изпратеният на мястото спасителен екип установил, че бащата на детето го е извадил от асансьора. По всяка вероятност то закъсало след детска игра, допълват от пресцентъра на полицията в Шумен.