Социалистите от районния съвет на БСП в "Младост" не приемат свалянето на политическо доверие от общинските съветници в Столичния общински съвет (СОС) от страна на Изпълнителното бюро. В официална позиция те заявиха категоричната си подкрепа за представителите на местната коалиция "БСП за България" в Столичната общината, както и за ръководството на Градския съвет на БСП в София. По думите им решението е прибързано, не отразява обективно случилото се в СОС и създава предпоставки за разцепление в градската организация на БСП, пише в позицията на социалистите от "Младост".
На същото мнение са и районните организации на БСП в "Сердика", "Панчарево", "Нови Искър", "Кремиковци", "Възраждане", "Надежда", "Средец", "Овча купел", "Банкя", "Връбница", "Люлин", "Красна поляна", "Лозенец" и Младежкото обединение в БСП - София, се допълва в позицията. "На заседания на районните си съвети те приеха декларации и позиции, с които изразяват подкрепа за действията на общинските съветници, гласували за избор на председател на СОС и по този начин разблокирали работата му", добавят социалистите. От районните организации посочват, че съветниците са изпълнили решение на Градския съвет и отхвърлят исканията на Изпълнителното бюро на БСП да им бъдат наложени санкции. В районите "Студентски" и "Слатина" социалистите отхвърлиха предложенията за наказания и партийни санкции към действията на общинските съветници.
Политическият съвет на местната коалиция "БСП за България" в СОС, коалиционните партньори "Левицата!" и "Неутрална България" също изразиха подкрепата си с декларации. 
"Категорично отхвърляме обвиненията срещу нашите представители в СОС за колаборация и влизане в някакво управляващо мнозинство с представители на други политически партии. В тази връзка не можем да приемем публичните обвинения от централното ръководство и отделни наши другари, изказани в ефир, че с действията си, общинските съветници на "БСП за България" са нарушили и пренебрегнали решения на Националния съвет на партията и/или са подвели по някакъв начин софийските си избиратели", гласи позицията на социалистите от "Младост".
От район "Младост" - София призовават Националния съвет (НС) на партията да обсъди задълбочено и детайлно действията на всички представители на БСП в СОС, както и да преосмисли последвалата позиция на Изпълнителното бюро на НС на БСП, спазвайки принципите за демократичност и колективно мислене в партията. 
БТА припомня, че на 9 февруари ръководството на БСП свали доверието си от общинските съветници на партията в София. Те вече не представляват БСП, а само себе си и носят лична отговорност за действията си в СОС, се казва в позицията. На следващото заседание на Националния съвет ще бъдат наложени съответни партийни наказания, заяви ръководството на БСП.