Плевен е домакин на регионална академия на Младежи ГЕРБ (МГЕРБ). В нея участват 110 младежи от областите Плевен, Ловеч, Монтана, Враца и Видин. Обучението се организира от Фондация "Ханс Зайдел" и Сдружение "Граждани за европейско развитие на България".
"В момента, начинът, по който се развива нашата държава в цялост, определено не ни задоволява. Не ни харесва и поради тази причина тези млади хора се опитват всеки ден и с личния си пример да бъдат по-добрата алтернатива, която ще бъде реализирана в още по-голям обем, когато ние вземем това, което ни се полага като първа политическа сила и най-успешната партия", каза при откриването на форума председателят на МГЕРБ Георг Георгиев.  
Кметът на община Плевен д-р Валентин Христов също поздрави участниците в академията като подчерта, че с подкрепата на ГЕРБ, Плевен ще може да тръгне напред. "Виждаме какво се случи при управлението на ГЕРБ и правителството на г-н Борисов – общините, които имаха кметове на ГЕРБ са съвсем различни от нашата община. Те имат развита инфраструктура, спортни зали, паркове, градини. Това всичко ние тепърва ще изграждаме", допълни д-р Христов. 
Един от лекторите на академията днес е олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова. Тя представи своя път до върха и след това. Според нея и в спорта, и в политиката се изисква много работа, има много трудности, през които трябва да преминеш, за да успееш. По думите ѝ най-важните качества, които трябва да притежава един успешен спортист и успешен политик са постоянство и упоритост.
Сред основните теми на регионалната академия са външната политика, българските финанси, европейските институции, местната власт и младите в политиката.