По-ниска цена ще плащат жителите на община Гурково за добиването и транспортирането на дървесина за огрев за следващия отоплителен сезон, съобщиха от местната администрация. Това е договорил кметът Кънчо Папазов с представителите на фирми, извършващи тази дейност. 
Превдид високата цена, кметът покани представители на местния бизнес в този сектор и настоя да бъдат обсъдени възможностите за по-ниска цена. В срещата участва и председателят на местния Общински съвет Димитър Драчев, посочиха още от Общината и допълниха, че дискусията с предсатавителите на фирмите не е била лека и им благодариха за разбирането.
С дърва се отоплява една от най-уязвимите групи от населението – пенсионерите, и за голяма част от тях ценита са много високи, затова ангажимент на общинското ръководство е да търсим възможности за финансово облекчение, заяви кметът Кънчо Папазов. 
По време на срещата беше обсъдена и организацията на обслужването. Записването за дърва за огрев за сезон 2024 – 2025 за домакинствата вече започна, като условието е те да са постоянно живеещи на територията на община Гурково. Стойността на помощта за дърва за огрев е 475,20 лева с данък добавена стойност за осем пространствени кубика, като тя се заплаща в административната сграда на Териториалното поделение на Държавното горско стопанство в Гурково в следващия месец от датата на записването. Цената за транспорт е 360 лева, за разлика от предходната година, когато е била 400 лева. Транспортът се заплаща при получаването на предварително посочен адрес, уточниха от общинската администрация. 
В различните населени места проблемите са от различно естество, общинската администрация ще обърне внимание на всяко населено място, каза в началото на мандата си кметът Кънчо Папазов в интервю за БТА. “Работим активно с кметовете и кметските наместници, за да изградим една работеща стратегия, с която да решаваме най-приоритетните и наболели въпроси”, коментира той и увери, че администрацията няма да жали сили и средства, за да изпълни обещанията си към хората.