Официална церемония по връчване на Български пощенски марки се състоя на 23 февруари в Националната централа на Центъра за психологически изследвания (ЦПИ), съобщиха от центъра.
Церемонията за връчване на Български пощенски марки е награда за постиженията на Ричард и Шарън Майлс – ръководители на дипломатически мисии на Посолството на Съединените американски щати, включително и в България. Двамата са основатели на центъра и мощен двигател на създаването на демократичните нагласи в България, допълниха от ЦПИ.
Щастлива съм да видя, че това, което създадохме някога в България, има резултат, който съществено влияе върху обществения живот в положителна посока. Центърът за психологически изследвания е отдаден на правата и достойнството на хората в увреждания. Всеки от тях може да дойде, да получи подкрепа, да бъде третиран с достойнството, което заслужава, заяви Шарън Майлс. 
През последните 20 години България постигна удивителен напредък, особено в сравнение със свои съседни държави. Дълбоко сме благодарни за тази чест, да имаме български пощенски марки, още повече, че и двамата сме филателисти допълни Ричард Майлз.
Посланикът на Съединените американски щати в България Кенет Мертен посочи, че Центърът за психологически изследвания е организация, която подкрепя хората с увреждания във всеки ден от техния живот. Той благодари за наследството, оставено от посланик Ричард Майлз и неговата съпруга по време на престоя им като дипломати в България и  прие символично изработените изделия.  
В края на май миналата година беше валидирана българска пощенска марка- част от европейската филателна инициатива за подкрепа на Украйна.