Бизнесменът Йоаким Каламарис заяви, че е предоставил на властите всички данни във връзка с оказан натиск. Той бе изслушан относно публично изнесени факти и обстоятелства за оказван натиск от Мартин Божанов и групата около него по време на заседание на временната парламентарна комисия относно дейността на групата около Божанов.
Той обяви, че е бил заплашван, като обясни, че в ресторант от познат му е дадена визитка, на която пише:„Очистете го“, като тази заплаха по думите му бил във връзка с търговската дейност, която осъществява. „За нас трябва охрана“, каза той.
Каламарис разказа пред народните представители, че чрез адвокати и прокурори му е бил оказан натиск във връзка с търговски спор и е образувано дело срещу него и колегата му Анастасиос Дикос.
Също така стана известно, че по делото, по което обвиняеми са Каламарис и Дикос, е извършена проверка от Инспектората към Върховна прокуратура, която е приключила, без да са открити нарушения, каза прокурор Борислав Георгиев, който е водил разследване по случая.
По време на днешното заседание на комисията, което приключи късно тази вечер, бяха изслушани още съдия Владислава Цариградска, бившият ръководител на Софийската районна прокуратура Невена Зартова и четиримата ѝ бивши заместници.