Световно известни майстори на илюзията и млади фокусници демонстрираха тази вечер във Враца, че са достойни наследници на великия Евстати Христов Карайончев - Мистер Сенко. Със спектакъл, магичен базар и експозиция от плакати беше отбелязана 119-ата годишнина от рождението на легендарния врачанин. На сцената на Градската концертна зала майсторството си показаха Артисти Валермо, Весо шоу, „Ивокс меджикс“, Димитър Димитров, Джулиано, Александър Георгиев, Георги Евтимов, Христо Гомеж, а водещ бе Александър Маринков. Сред номерата, които представиха бяха  летяща масичка, изчезващо радио, появяващите се от нищото пари, магически рингове, четене на мисли и много други.
Спектакълът бе под патронажа на кмета Калин Каменов, със съдействието на снахата на великия илюзионист - Стефанка Карайончева – Сенко.
„Той беше естествен, народен човек, не беше грандоман, много подреден беше. Изобретателен, остроумен. И много се гордееше, че е врачанин“, разказа тя за БТА. По думите ѝ нейният свекър живеел с фокусите си и винаги носел в джоба си по няколко, за да може да зарадва хората, които среща по улиците. Най-великата му илюзия „Махане на глава“ представил за първи път през 1939 г. в Лайпциг. Там спечелил втора награда и благодарение на нея успял да построи дома си, разказа още тя. 
За Мистер Сенко пред публиката разказа и Михаил Вешим, който пише книга за големия български илюзионист. В края на спектакъла председателят на гилдията на вариететните артисти към Съюза на артистите в България Валермо Мовсесян връчи на кмета Каменов благодарствено писмо и плакет на Стефанка Карайончева – Сенко.