Проблемът в съдебната система е обвързаността на административните ръководители на висшестоящите прокуратури с някой от двата кръга или и с двата. Проблемът е, че ако някой, ако аз започна да говоря, това, което искате от мен, тези две дисциплинарки ще ми се сторят като "розов облак". Това каза бившият ръководител на Софийската районна прокуратура Невена Зартова по време на изслушване във временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов. Невена Зартова беше попитана от народни представители откъде идват проблемите в съдебната система, както и за двата кръга около Мартин Божанов и Петьо Петров.
Тя добави, че колегата ѝ Константин Сулев, който е работил по делото срещу Петьо Петров и го е обявил за издирване, в момента сам е обвиняем, като посочи, че делото е прекратено, след като е отишло в Софийската градска прокуратура.
От изслушването на Зартова стана известно, че в показанията по това дело са се съдържали данни за извършени престъпление от висшестоящи прокурори. Тя определи случая като една от най-големите корупционни схеми в системата.
Прокурор Невена Зартова посочи, че има магистрати, свързани с Петьо Петров. „На мен ми беше предложено да стана част от това семейство, но отказах, поради което не съм наясно с техните връзки, но такова „семейство“ определено съществуваше“, посочи тя.
Зартова каза, че няма какво да крие. „Ще направя всичко възможно да се разплете тази схема. Готова съм да съдействам с всичко, което знам“, добави още прокурорът, като уточни, че ще даде показания като свидетел, ако прокуратурата реши да разследва.
По време на изслушването Невена Зартова заяви, че не познава Мартин Божанов и не е осъществявала „чадър“ над него. Тя обаче посочи, че познава адвокат Велимир Атанасов, с когото са били в приятелски отношения. Също така заяви, че не познава нито Петьо Петров, известен като Еврото, нито Мартин Божанов.