Възможностите на общ меморандум за сътрудничество между София и Баку обсъдиха на среща кметът на София Васил Терзиев и посланикът на Азербайджан д-р Хюсейн Хюсейнов. Това съобщиха от Столична община на сайта си.
„Подобен меморандум вече съществува между историческата азерска столица и Велико Търново. Резултатът е инвестиции в старопрестолната столица и общи проекти за над 10 млн. евро“, заяви кметът Васил Терзиев.
Азерското посолство е активно в столицата и подпомага инициативи като залесяване в паркове, подкрепа на общности, медицинско оборудване за болници, посочиха още от общината. 
На срещата посланик Хюсейнов е поканил кмета Терзиев да участва в 13-ата сесия на Новия градски дневен ред на ООН, която ще се състои в столицата Баку.
„За мен като кмет е важно да имаме добри условия за инвестиции в града ни и да привличаме азерски компании да работят тук. Наред с това можем и да си сътрудничим в областта на високите технологии, където София има сериозен опит с множеството технологични бизнеси, които работят тук“, коментира кметът Терзиев и допълни, че София предлага и много възможности за туризъм и културни събития. Той изтъкна, че двамата с посланика ще продължат да работят за повече общи дейности.
На 13 февруари столичният кмет Васил Терзиев съобщи за свои срещи и с посланиците на Австрия и Япония. В разговора с посланика на Австрия той е представил някои от основните приоритети за развитието на столицата, а с посланика на Япония са разговаряли за възможността за инвестиции на японски компании.