Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) не споделя позицията на кмета на Столичната община (СО) Васил Терзиев, изразена по време на изслушването му днес във временната парламентарна комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани с протеста срещу Българския футболен съюз (БФС) на 16 ноември. Това заявиха от столичната дирекция в позиция, разпространена от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи (МВР). 
Изказаното мнение от Терзиев за липса на комуникация между СДВР и Столичната община не отговаря на истината, посочват от столичната полиция и отбелязват, че при организацията на охраната на масови протести и мероприятия съществува изградено многогодишното добро взаимодействие между експертите на различни управленски нива между двете институции.
От СДВР обясниха, че при организацията на подобни протести в дирекцията се сформира временен оперативен щаб, в който се привличат представители на различни институции, включително и Столична община. „Човекът който е следвало да уведоми кмета на Столична община за ескалиране на напрежението и пряко да го съветва, е представителят на общината във въпросния щаб“, заявиха още от СДВР. 
Любомир Николов е ръководител на Столичната дирекция на вътрешните работи към МВР и като такъв не е в подчиненост на столичния кмет, посочват от СДВР. „При възникване на нарушения на обществения ред, следва представителят на общината да уведоми кмета на СО, който не е нужно да чака писмо от СДВР, за да предприеме действия по компетентност“, пишат още от столичната полиция в позицията.
На изслушването си във временната парламентарна комисия днес кметът Васил Терзиев отбеляза като проблем липсата на комуникация между Столичната община и Столичната дирекция на вътрешните работи. Нито от СДВР, нито от Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) имахме информация, за да спрем въпросния протест, посочи Терзиев. По думите му единственото, което е имало като индикация, че нещо на протеста не е наред, е видео, получено от гражданин.