Тази вечер в храм "Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских" представиха книгата на Мария Димиева „Кокичета за Бог“. 
Събитието се организира със съдействието на Архиерейско наместничество – Габрово и в него взе участие Мъжкият хор при храм "Успение на Пресвета Богородица.
"Да пишеш християнски творби, означава да се опитваш да уловиш отблясъците на Божията светлина вътре в теб. Християнските текстове не са модерни, те са изгнаници в нашия свят. Но Бог също не е модерен. Той също е изгнаник, Бог е най-великият дефицит в сърцата ни. Тематичната сърцевина на книгата е новият храм "Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских", каза по време на представянето Мария Димиева.
"Кокичета за Бог" е втората книга на Мария Димиева. Тя излиза четири години след отпечатването на сборника с есета и миниатюри „Женско сърце", който е отличен с Априловска награда за ръкопис през 2019 година.
Мария Димиева печели първи места на национални конкурси, обявени от Регионална библиотека „Априлов – Палаузов" Габрово, издателство „Просвета" и ИК „Анубис". Есето й „Човечността – кръстопът и съдба" получава втора награда от Международния литературен конкурс „Изящното перо 2021", организиран от Салона за българска култура и духовност в Чикаго и предназначен за българите в цял свят, допълват организаторите.