Маестро Найден Тодоров е дирижирал два концерта в Гуадалахара, съобщават от Софийската филхармония. 
Гуадалахара е столицата на централнозападния щат Халиско в Мексико, вторият по население град в страната. Известен е с имената Перлата на запада и Град на розите.
Под палката на нашия диригент, оркестърът на Filarmónica de Jalisco е представил програма с творби от Феликс Менделсон, Габриел Форе и Веселин Стоянов. 
 „Празнична увертюра“ на българския класик впечатли както музикантите, така и публиката, която аплодира на крака изпълнението на оркестъра, воден от маестро Тодоров, коментират от Софийската филхармония. Сред публиката е бил и министъра на културата Лурдес Ариадна Гонзалес Перес, с която маестро Тодоров е имал среща след концерта. Двамата са обсъдили проблемите и бъдещето на класическата музика, културните политики на двете страни и възможностите за партньорство. Перес е изказала своя възторг от концерта, а маестро Тодоров е получи предложения за следващо гостуване на оркестъра. 
Следващият концерт на маестро Тодоров в София е на 21 март с пианистката Елена Башкирова. Програмата включва Концерт за пиано №4 и Симфония №4 на Бетовен. Тя ще бъде представена и на фестивала „Мартенски музикални дни“ в Русе на 23 март. Със същата програма, на 24 март, филхармонията, Елена Башкирова и маестро Тодоров ще гостуват в Букурещ в емблематичната зала „Атенеум“.