Евтим Евтимов е най-нежният поет на България, този, който възпя любовта и виното точно така, както трябва. Това каза поетесата Маргарита Петкова по време на представянето на сборника с негови стихотворения „Крадец на обич“. Събитието бе тази вечер в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“.
Книгата е посветена на 90-годишнината на Евтим Евтимов. „Две трети от нея е с любовната поезия на Евтим Евтимов. Една трета е с неговата социална гражданска поезия, която, не само по мое мнение, не отстъпва на любовната поезия, с която той е известен“, каза издателят Пламен Тотев („Персей“). Включени са и последните стихотворения, по които авторът е работил преди кончината си.
По думите му Евтим Евтимов успява по възможно най-обикновения, най-разбираемия начин да влезе в сърцето и душите на хората и именно затова толкова поколения българи се обясняват в любов с неговите стихове.
Пламен Тотев разказа, че Евтим Евтимов е бил изключителен не само като поет, но и като човек. „Знам колко добър човек беше, колко благ. Винаги намираше да каже добра дума на поетите, които го заобикаляха, които търсиха неговото мнение. И е помагал на всички“, каза той. Издателят съобщи още, че тази година се планира да бъде отбелязана и 70-годишнината от рождението на втората муза на поета - поетесата Романьола Мирославова, като бъде издадена книга с най-хубавите ѝ произведения. 
В рамките на представянето синът на Евтим Евтимов – поетът и журналист Венко Евтимов, прочете някои от стихотворенията, включени в „Крадец на обич“. Сред тях бяха „Високо застани“, „Вино и любов“ и „Изхвърлени цветя“. 
Той връчи на Пламен Тотев диплом от читалище „Братя Миладинови“ в град Петрич, с който се отличава издателската му дейност в популяризирането на поезията на Евтим Евтимов. 
„Евтим Евтимов е бил дълги години секретар на читалището“, разказа синът му. Допълни, че неотдавна читалнята в сградата е била кръстена на името на поета. 
В навечерието на 14 февруари свои любовни стихотворения в Националната библиотека представиха Маргарита Петкова и Добромир Банов.