Движението в тунел „Правешки ханове“ на автомагистрала „Хемус“ временно се ограничава утре – вторник, от 10:00 ч. до 14:00 ч., съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). 
Причина за промяната е подмяна на лампи в тръбата в посока София, по която от ноември миналата година преминава целия трафик. Около 30 лампи ще бъдат сменени, с което ще се повиши безопасността на движение и ще се осигури по-добра осветеност и видимост за шофьорите.
При подмяната на осветителните тела пътуващите ще се пренасочват по обходен маршрут. 
Пътуващите за Варна ще се пренасочват от пътен възел „Правец“ при 52-и км на автомагистрала „Хемус“ по път I-3 София - Ботевград и при пътен възел „Осиковица“ при 62-и км ще продължават по автомагистралата. Пътуващите за София при пътен възел „Осиковица“ при 62-и км на АМ „Хемус“ ще се насочват по път I-3 София - Ботевград и ще продължават по автомагистралата при пътен възел „Правец“ при 52-и км.
Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат внимателно със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, призовават от АПИ. 
БТА припомня, че основният ремонт в тръбите в посока Варна на тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на автомагистрала „Хемус“ започна на 8 ноември миналата година. При изпълнението на строителните дейности движението се осъществява двупосочно в тръбите за София на двата тунела. Планира се след ремонта в посока Варна да се възстанови движението през тях и да започне обновяването на тръбите в посока София.