Драматичният театър „Невена Коканова“ в Ямбол подготвя три нови спектакъла, чиито премиери ще бъдат през пролетния сезон. През март и април на сцена ще бъдат поставени „Интернетът спря“, „Измяна“ и „Милионерът“. Трите постановки са различни по жанр и насочени към широк спектър зрители, съобщиха от театъра.
На 26 март е премиерата на „Интернетът спря“. Автор и режисьор на спектакъла е Никола Стоянов, познат с ролите си във филмите „Революция Z“, „Връзки“ и „Под прикритие“. Спектакълът ще пренесе зрителите в един свят без „влогъри“ и странни клипчета. В ролите са младите актьори от ямболския театър Галина Иванова и Кристиян Негалов, както и гост-актьорите Стефан Димитров и Стоян Дойчев, познат от филмите „Възвишение“, „Татковци“, „В сърцето на машината“.
На 15 април е първото представяне на пиесата на Харолд Пинтър „Измяна“. С нея за първи път на ямболска сцена ще работи режисьорът Георги Михалков. Актьорите Йоана Буковска-Давидова, Димо Алексиев, Милен Каракамушев и Вълчо Янев изследват отношенията между двама приятели и една жена обсебила вниманието им. Любовен триъгълник или нещо повече - зрителите ще разберат чрез историята, която върви от края към началото си.
Премиерата на комедията „Милионерът“ от Йордан Йовков е на 23 април. В нея участват всички актьори от трупата на ямболския театър и Тончо Токмакчиев. Режисьор е Богдан Петканин. Спектакълът засяга темата за непрекъснатия стремеж към власт и богатство. Слухът за огромното наследство на доктор-ерген отваря врати към сбъдване на мечтата му да се ожени за любимата си. Родителите ѝ обаче също имат мечта – да омъжат дъщеря си богато, а ветеринарният лекар не влиза в плановете им.