Три споразумения за развитието и задълбочаването на сътрудничеството между България и Египет бяха подписани днес в Новата административна столица на Египет - Споразумение за взаимно освобождаване от изискванията за притежаване на визи за краткосрочно пребиваване за притежателите на дипломатически и служебни паспорти, Споразумение за сътрудничество в областта на отбраната и  Споразумение за сътрудничество в областта на природния газ. 
Това се случи по време на официалното посещение на вицепремиера и външен министър Мария Габриел и водената от нея делегация. Част от нея са министърът на отбраната Тодор Тагарев, министърът на енергетиката Румен Радев, министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева.
БТА припомня, че на 7 февруари Министерският съвет одобри споразумението между България и Египет за взаимно освобождаване от изискванията за притежаване на визи за краткосрочно пребиваване на притежателите на дипломатически и служебни паспорти. С премахването на визовите изисквания за притежателите на дипломатически и служебни паспорти ще бъде даден тласък за активизиране на политическия диалог и бизнес контактите между двете държави, съобщиха тогава от правителствената информационна служба.