Българин е изнудвал монах на остров Крит в Гърция, пише Български новини. Нашенецът е ходел в манастира, за да иска пари, но след отказа на 85-годишния духовник да даде исканата сума, започнал да го изнудва със скандално видео. Записите съдържали действия, несъвместими с положението, което монахът заема.
Изнудвачът заплашил, че ако не вземе 650 евро, ще изпрати видеото до телевизионните канали и до Архиепископа. Монахът обаче разказал разтърсващата история за изнудването пред журналист на телевизия "Крит Тв".

"В последно време имах данъци и затова не успях да събера исканите пари", казва още мъжът в расо. Йеромонахът е помагал многократно на чужденеца, но благотворителността му не е била оценена. "Не ми ли дадеш 650 евро, ще ги взема от друго място", заявил един ден българина.

"Дойде в стаята ми, каза че е уморен, че го болят краката. После ме е записал и сега идва да продаде това видео, за да ме изнудва. Не съм се свързал още с полицията, тъй като положението ми не го позволява", споделя попадналият в капан монах пред телевизията.