“Убиха една голяма любов в едно страхотно семейство”, казват близки на Милена Шаркова, която в неделя погреба съпруга си, спецполицая Емил Шарков. На 14 март той бе прострелян по време на акция от Петко Петков в Лясковец.

Милена и Емил са заед но от близо 20 години, а от около 17 г. са женени. Тя е родена в Добрич, той е от Велико Търново, но се запознават в София. Дъщеря им Тея е на 15 години. Тийнейджърката, за която приятели на семейството твърдят, че е наследила красотата на майка си, за няколко дни е спряна от училище заради шока от преживяното.

Милена се появява в публичното пространство, след като печели титлата “Мисис България 2008”. Тогава на предварителните кастинги се явяват 700 омъжени жени. До финала са допуснати едва 15 красавици. С короната Милена получава и правото да представи страната ни на световния конкурс “Мисис Континенти”, който се провежда в Доминикана. Заради работата на Емил и нейните ангажименти семейството успява веднъж годишно да отделя време за съвместна почивка. Решават, че могат да използват повода и това да е тяхната отпуска, така че заминават заедно.

На световния финал българката печели първото място,  подкрепяна от съпруга и дъщеря си, седнали в публиката.

До този момент красавицата няма никакъв досег до модния подиум. Завършила е икономика и финанси в Свищов. Развива собствен бизнес - има няколко магазина в София и край морето, в които продава керамика, дело на различни български творци. Самата тя често застава зад щанда, за да види какво търсят клиентите, занимава се и със зареждането на стоката.

След като печели двете престижни титли, към нея започват да валят предложения за участия в ревюта. Дефилира с булчински и официални тоалети на български дизайнери, облича и колекции на чужди марки, които имат представителства у нас.
Най-голямо удоволствие обаче  доставят благотворителните акции, с които по традиция се ангажират титулуваните красавици. Приема всяка кауза лично и хвърля всичките си усилия, за да я доведе докрай. Продължава да се занимава и след като приключва нейната година и предава короната на следващата най-красива омъжена дама. “И досега Милена движеше всички благотворителни прояви”, казва Меги Савова, организатор на конкурса “Мисис България”, който печели Шаркова.

Преди три години посрещат Коледа в дома за деца без родители в Широка лъка
Занесли им килими, пантофи, несесери и други вещи, от които хлапетата се нуждаели. Тогава изявила желание да помогне на двама от възпитаниците - предстоял им абитуриентски бал и тя се заела да им подсигури тоалетите и лично ги закарала на празненството при президента. Движи инициативата “Коледните ангели”, в която всяка година популярни личности правят празнични украси и произведенията им се продават в помощ на нуждаещи се. Преди месец била последната  кауза, в която занесла подаръци на деца в дома в Равно поле. За всички тези години кампаниите са безброй, в много от тях се включва и с лични средства. Затова преди време получава титлата “Мисис Дама” за благотворителност. От съвсем малка учи и дъщеря си да бъде съпричастна към болката на другите, почти винаги я взема със себе си, поощрявайки я да помага.

Изключително организирана, тя не лишава и семейството си от внимание и грижи. Близките  твърдят, че е невероятен кулинар. Свободното време с Емил и Тея използват за разходки в планината и много спорт - заедно ходели на фитнес, много обичали да карат ски.

Семейството не говори за професията на Емо. Околните знаят само, че е полицай и непрекъснато дава дежурства. Това е причината и много от тях да
не могат да повярват, че това е същият Емил Шарков, когато по телевизията съобщават за трагедията.

“Много стабилна двойка, всеки от тях бе намерил истинската си половинка. По начина, по който се гледаха, и общуваха, изглеждаха все едно са гаджета на две седмици. Никога не са повишавали тон и не са си позволявали да нагрубят някого.”
Емо понякога я придружава по светски събития, но не обича публичността и се държи настрани от медийни изяви. Винаги обаче е зад гърба  и я подкрепя във всяко нейно начинание. Често признавал колко се гордее с нея и пред приятели многократно казвал, че има невероятно красива жена и прекрасна дъщеря. “За Милена той беше целият  свят и опора”, казва с треперещ глас Меги Савова. Приятелите им ще го запомнят и като човек със страхотно чувство за хумор.