Самолети на Военно- морските сили на Австралия не са открили предполагаеми отломки от изчезналия преди повече от две седмици самолет на „Малоазийските авиолинии”, съобщи Синхуа, като се позова на официален представител на Службата за безопасност на мореплаването на Австралия.
Екипажът на изпратения на мястото самолет Р-3, чиито координати бяха съобщени от спътник, не е открил нищо. Все пак австралийските военни уточняват, че поради мъгла и силен дъжд в района на предполагаемото място на катастрофата, видимостта не е добра.

Тази сутрин бе съобщено, че в Индийския океан до бреговете на Австралия са забелязани два предмета, които могат да принадлежат на мистериозно изчезналия самолет на Malaysia Airlines. Останките, едната от които била над 20 метра, били заснети от сателит. Това съобщи АФП, позовавайки се на австралийския премиер Тони Абът.

След като условията позволят, военните ще направят нов оглед, уточняват от австралийската Служба за безопасност на мореплаването.

Преди минути Франс прес предаде, че норвежки търговски кораб е достигна зоната в Индийския океан, където по-рано Австралия откри обекти, за които се предполага, че са отломки от изчезналия самолет на Малайзийските авиолинии.

Компанията собственик на плавателния съд обяви, че корабът се е присъединил към операциите по издирването на изчезналия самолет, достигайки до мястото.